Corona-nieuws

testen voor toegang

Tijdens de persconferentie van 13 augustus maakte minister-president Rutte er al melding van: Wie dit najaar een concert, theatervoorstelling, sportwedstrijd, congres of ander evenement wil bezoeken, moet een toegangsbewijs kunnen laten zien. En daarmee bedoelde hij niet een entreekaartje zoals wij altijd gebruiken, maar “een vaccinatiebewijs, of een negatief testbewijs, of een bewijs dat je het virus niet langer dan een half jaar geleden hebt gehad, het zogeheten herstelbewijs.”

Instellingen die daar niet aan meedoen, mogen niet meer dan 75 mensen toelaten. Daarom zullen wij bij de entree met ingang van 9 september daarop gaan controleren. Er is een overduidelijke website die uitlegt hoe het werkt: www.testenvoortoegang.org. Maar in een notendop:

 • Als je gevaccineerd bent kan je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.

 • Datzelfde geldt als je het virus niet langer dan een half jaar geleden hebt gehad, met het herstelbewijs.

 • Ben je niet gevaccineerd en heb je het virus niet gehad in het laatste half jaar, dan moet je je laten testen. Dat kan gratis via www.testenvoortoegang.org, maar vanzelf ook bij de GGD. Een andere test, inclusief de zelf-test, is niet voldoende. Het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs, maar je kunt het gebruiken in de CoronaCheck-app of uploaden en uitprinten via www.coronacheck.nl. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden, maar het mag natuurlijk gerust.

 • Als je naar het theater komt, heb je een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en natuurlijk een entreekaartje nodig. Dat entreekaartje is onze e-ticket in je telefoon of op papier, of ons kartonnen kaartje.

 • Bij het theater wordt de CoronaCheck app of print gescand en bij groen licht mag je naar binnen. Vervolgens wordt een stukje verderop ook je entreekaartje gescand. Wij zijn verplicht mensen die geen coronatoegangsbewijs of identiteitsbewijs bij zich hebben, de toegang te weigeren. Wie aan de deur om die redenen geweigerd moet worden, heeft geen recht op restitutie. Chagrijnig he?

 • Wie nu al een reservering heeft, maar denkt: “aan mijn lijf geen polonaise”, mag de kaarten weer inleveren tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling. Wij storten het aankoopbedrag zonder mankeren terug.


Tijdens de persconferentie van 13 augustus werd geopperd dat deze richtlijnen mogelijk hooguit tot 1 november nodig zijn. Dat hopen we natuurlijk heel erg. We willen niets liever dan weer lekker onbekommerd genieten van theater!

Programma

 • do 23 sep
  Charly Luske - The Story Of Robbie Williams
  Charly Luske
  The Story Of Robbie Williams
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN
 • za 25 sep
  Bertolf - Happy In Hindsight
  Bertolf
  Happy In Hindsight
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN
 • zo 3 okt
  Juf Roos - Juf Roos gaat op avontuur
  Juf Roos
  Juf Roos gaat op avontuur
  13:30 Grote Zaal
  familie
  BESTEL KAARTEN

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief