Bewaar je ticket, geniet later

Bewaarjeticket.nl
COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals,
wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later. Theater De Willem sluit zich hierbij aan. 


Waarom de ticketregeling?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar


Hoe werkt de ticketregeling?
Theater De Willem heeft voor alle voorstellingen die niet geannuleerd zijn een vervangende datum. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig voor deze nieuwe data. Eventuele vervangende data worden gecommuniceerd zodra we zeker weten dat ze doorgang kunnen vinden.
Als een voorstelling is afgelast, krijg je je geld - inclusief service en/of reserveringskosten - terug in de vorm van een voucher; een digitaal tegoed. Kan je niet op de vervangende datum, dan kun je een voucher aanvragen.


Hoe lang is mijn voucher geldig?
Tickets voor evenementen die moeten worden verplaatst als gevolg van het coronavirus blijven geldig voor het verplaatste evenement, mits die verplaatsing plaatsvindt binnen een termijn van 13 maanden na het oorspronkelijke evenement. Als je uiteindelijk je voucher niet hebt gebruikt en de termijn is verlopen, krijg je je geld terug.


Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?
Als consument heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien het evenement verplaatst is, kan je geld teruggestort worden 1 maand na de verplaatste datum. Indien het evenement geannuleerd is, is deze termijn tot 3 maanden na de datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt. 


Kan ik een donatie doen?
Graag zelfs! Wil je Theater De Willem steunen, stuur dan een e-mail naar reserveren@theaterdewillem.nl of word Vriend van De Willem 

Programma

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief