Corona updates

Update 15 februari:
HOERA! Vanaf vrijdag zijn we weer helemaal open. Dat betekent een 'ouderwets' fijne theateravond in De Willem. Op naar volle zalen! Tijdens de laatste persconferentie op dinsdag 15 februari hebben wij ontzettend goed nieuws gekregen. Vanaf vrijdag 18 februari zijn wij weer helemaal open! Dat betekent geen 1,5 meter meer, geen mondkapje, de deuren mogen weer tot laat open blijven en dus genoeg tijd om heerlijk na te praten in de foyer onder het genot van een drankje. Let op: tot vrijdag 25 februari is het tonen van een coronatoegangsbewijs én legitimatie nog wel nodig. 

En vanwege dit goede nieuws kunnen wij bij veel voorstellingen extra plaatsen in de verkoop doen. Dus bekijk snel ons programma en reserveer direct je kaartje. We hopen je snel weer te zien!


Update 25 januari:
JA! Ein-de-lijk! Jullie hebben het gehoord, we mogen onze deuren weer openen! Straks zit deze zaal weer vol, nja vol... voor 1/3 deel. Maar gelukkig kunnen jullie weer naar De Willem en staan wij te popelen om jullie te verwelkomen! Op dit moment zijn we aan het kijken welke voorstellingen wel of niet door kunnen gaan onder de huidige maatregelen. Sommige voorstellingen hebben te veel kaarten verkocht, kunnen niet spelen op 1,5 meter of is het financieel niet haalbaar om door te kunnen gaan. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte en je krijgt vanzelf bericht.


Update 14 januari:
We hadden het eigenlijk al zien aankomen! Het is natuurlijk fijn dat er weer versoepelingen komen, maar helaas hoort de culturele sector daar niet bij. De maatregelen die voor ons gelden worden wederom voortgezet. Helaas mag Theater De Willem nog steeds niet open en moeten wij onze deuren tot zeker 25 januari gesloten houden. Wat vinden wij dit jammer, en wat maakt het ons verdrietig om onze prachtige zaal zo lang leeg te zien staan.

Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode, brengen wij jou zo snel mogelijk op de hoogte. We willen je vragen bericht van ons af te wachten en ons niet te bellen of mailen. Check ook zo af en toe je spambox, soms komen onze mails daar terecht.
 

Update 18 december:
Het was misschien een klein beetje te verwachten, helaas. Alle maatregelen zijn verlengd tot tenminste 14 januari. Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode? Dan krijg je zo snel mogelijk bericht.


Update 26 november:
Het is vervelend en erg jammer! Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 12 november zullen wij opnieuw de deuren moeten sluiten tot zeker 19 december. Met de nieuwe maatregelen is het voor ons op deze manier niet werkbaar. Heb je kaarten voor een voorstellingen de komende weken, krijg je van ons zo snel mogelijk bericht. We willen je vragen bericht van ons af te wachten en ons niet te bellen of mailen. Check ook zo af en toe je spambox, soms komen onze mails daar terecht.


Update 12 november:
Natuurlijk kijken wij uit naar je komst! Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Wij volgen dan ook de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de persconferentie van 12 november is bekend gemaakt dat wij open mogen blijven! Wel zijn we aan een aantal regels gebonden. Deze lees je hier.

Update 13 augustus:
De persconferentie van 13 augustus roept meer vragen op dan het beantwoordt. Het lijkt er op dat bij de volgende persconferentie van half september wordt aangekondigd dat voor voorstellingen met meer dan 75 bezoekers de CoronaCheck app gebruikt zal moeten worden. Dat betekent dat wie nog niet gevaccineerd is, zich zal moeten laten testen en wij de app bij de deur zullen moeten scannen. Voordeel is wel dat er dan meer mensen naar een voorstelling mogen, waardoor de waarschijnlijkheid dat die ook doorgaat, flink toeneemt. Uiteraard houden we je over de ontwikkelingen op de hoogte.

Update 28 mei:
Hét moment waar we zo ont-zet-tend naar uitgekeken hebben is daar: vanaf zaterdag 5 juni mogen onze deuren weer open voor maximaal 50 bezoekers per voorstelling. We hopen dat het goed met je gaat! En wat hebben we je gemist! En wat kijken we er naar uit jou weer te mogen begroeten! Achter de schermen zijn we druk bezig met het nieuwe programma en we volgen de versoepelingen natuurlijk op de voet. Binnenkort kunnen we je meer vertellen over het nieuwe theaterseizoen. Voor nu, zet vrijdag 18 juni met hoofdletters in jouw agenda, want dan staat er iets héel leuks op de planning...


Update 20 april:
Vooralsnog blijft Theater De Willem gesloten. Wanneer we weer mogen, dat weten we niet. Heb je kaarten voor één van onze komende voorstellingen, zullen we je zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Door de drukte, verplaatsingen, het zoeken naar nieuwe data etc. kan het iets langer duren voordat je iets van ons hoort. Je ontvangt automatisch bericht. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en / of verplaatste voorstellingen.

 

Update 13 april:
Inmiddels is het geen 'nieuws' meer. De deuren van Theater De Willem blijven nog zelfs gesloten. Maar er werd wel gesproken over een openingsplan, dat ervoor moet zorgen dat de samenleving weer op een verantwoorde manier open kan, stap voor stap. Dat is goed nieuws. We volgen het nieuws natuurlijk op de voet. Mochten er nieuwe ontwikkelingen komen, brengen wij je zo snel mogelijk op de hoogte. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en / of verplaatste voorstellingen.

Update 23 maart:
Natuurlijk staan ​​wij weer te popelen om de theaterdeuren open te gooien! Wie niet? Maar helaas, de datum van openstelling schuift weer een stukje op. Daarom zijn de deuren gesloten tot zeker 20 april. Wanneer we weer prachtige voorstellingen mogen geven, dat weten we niet. Maar we blijven positief en wachten af! Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode, krijg je automatisch bericht. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 8 maart:
De meeste mensen hebben waarschijnlijk naar de persconferentie gekeken en je hebt het ongetwijfeld meegekregen… Wij blijven voorlopig nog gesloten voor publiek. We blijven zeggen, dit vinden wij natuurlijk ontzettend jammer en staan ​​dan ook te popelen om jou weer te mogen ontvangen.

De afgelopen maanden, en nog steeds, zijn wij achter de schermen keihard bezig geweest met het verplaatsen van alle voorstellingen. Helaas kunnen we niet voor iedere voorstelling een nieuwe datum vinden, maar van de meeste heb je al een bericht ontvangen. Als je geen e-mail hebt gehad, check dan even je spambox van stuur je gegevens via een e-mail naar reserveren@theaterdewillem.nl . Dan kunnen wij jou de goede informatie toesturen. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 15 februari:
We zullen onze zaal de komende weken nog niet zelfs vol moeten dromen, helaas zit een bezoek aan De Willem er nog niet in. Maar we blijven positief en blijven vooruitkijken. Alle voorstellingen tot zeker 15 maart gaan niet door. Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode, krijg je automatisch bericht. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 2 februari:
Het was eigenlijk geen verrassing meer, onze zaal blijft zelfs leeg tot ten minste 1 maart. Heb je kaarten voor een voorstelling komende maand, geen nood. Je ontvangt automatisch een bericht van ons. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 12 januari:
We wisten het al een beetje, maar de lockdown wordt verlengd. Dus wij blijven tot en met 9 februari gesloten. Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode, ontvang je zo snel mogelijk bericht. We proberen zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 14 december:
Helaas, we waren er al bang voor. Onze deuren hebben we opnieuw moeten sluiten door de harde lockdown die vanaf 14 december is ingegaan. Dit gaat duren tot en met dinsdag 19 januari 2021. Alle voorstellingen in deze periode zijn geannuleerd. Natuurlijk doen we ons best om te kijken of we sommige voorstellingen kunnen verplaatsen naar een andere datum. Uiteraard krijgt iedereen die kaarten heeft voor een voorstelling in deze periode bericht, maar dit kan zelfs duren. We vragen om jullie geduld en begrip. Antwoorden op e-mails en telefoontjes kunnen door alle administratieve drukte die dit met zich meebrengt langer duren. Het is helaas niet anders. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen .

Update 17 november:
JA! We mogen weer! Maar dan wel voor maximaal 30 bezoekers per voorstelling. Ondanks dat we veel voorstellingen moeten verplaatsen en / of hebben moeten annuleren, kunnen we ook met plezier vertellen dat we een aantal nieuwe voorstellingen hebben kunnen boeken. Dus kom in december gezellig naar De Willem. Bekijk hier het programma.


Update 4 november:
Wat een achtbaan is het afgelopen weken, maanden! Maar helaas, er zijn weer nieuwe, aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus. Met ingang van woensdag 4 november 2020 vinden er voor tenminste 2 weken geen voorstellingen en / of evenementen plaats in Theater De Willem en is het theater gesloten. Deze maatregelen zorgen ervoor dat er voorstellingen verplaatst moeten worden. Natuurlijk doen wij er alles aan om zoveel mogelijk voorstellingen te behouden. Voor sommige vinden wij een nieuwe speeldatum, voor anderen lukt dat helaas niet. Wij brengen iedereen met kaarten zo snel mogelijk op de hoogte! Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen.

Update 13 oktober:
Wel, niet, wel, niet ... Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 is bekendgemaakt dat theaters maximaal 30 bezoekers mogen ontvangen, dit maakt het voor ons niet realistisch om open te blijven. Onze mooie programmering tot en met 11 november kan met deze beperking helaas niet doorgaan. We proberen zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen. Bekijk hier een overzicht van de geannuleerde en/of verplaatste voorstellingen .

Wel stellen we onze mooi theaterzaal wel beschikbaar voor kleinschalige ontmoetingen, zoals vergaderingen. Natuurlijk worden hierbij alle doelstellingen gevolgd. Kijk hier voor meer informatie en neem direct contact met ons op.


Versoepeling maatregelen sinds 1 juli
De versoepeling van coronamaatregelen betekent dat we de deuren weer voorzichtig openen, voor zoveel bezoekers per keer als er passen met anderhalve meter afstand. In Theater De Willem is dat tot maximaal 120. Theater De Willem gaat dus weer open voorstellingen, maar we onze ruimte ook beschikbaar voor kleinschalige ontmoetingen, zoals vergaderingen. Uiteraard worden hierbij alle richtlijnen gevolgd. Interesse? Neem dan contact met ons op!


Bewaar je ticket, geniet later.
Ben je in het bezit van tickets voor een geannuleerde / uitgestelde voorstelling? V oor alle voorstellingen hopen we een vervangende datum te vinden. Reeds geheime tickets blijven geldig voor deze nieuwe data. Eventuele vervangende data worden gecommuniceerd zodra we zeker weten dat ze doorgang kunnen vinden. Lees hier meer.


Corona-protocol
Als je naar een voorstelling komt in tijden van Corona, zijn er een paar dingen anders geregeld dan je gewend bent. Lees hier de maatregelen voor een bezoek aan ons theater.


We hebben je meer dan nodig - Woord Vriend van De Willem
Het noodgedwongen sluiten van de deuren bet enorme financiële schade voor Theater De Willem. Natuurlijk zijn we verzinnen en doen we er alles aan om redelijk door deze crisis te komen. Maar we hebben onze Vrienden nu meer nodig dan ooit. Theater De Willem is al decennia lang een trouwe vriend voor velen. Zo'n vriend bij wie je je altijd thuis en welkom voelt, die je opbeurt als je uit je hum bent. Zo'n vriend die je aan het lachen maakt, die je ontroert en verwondert, zo'n vriend die kleur aan het leven geeft! Zo'n fijne vriend willen we blijven.

Wil jij ons hierbij helpen, word dan vandaag nog Vriend van De Willem (en zegt het voort!). Klik hier voor info en aanmelden.

Programma

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief