Update 20 mei

Versoepeling maatregelen sinds 1 juli
De versoepeling van coronamaatregelen betekent dat we de deuren weer voorzichtig mogen openen, voor zoveel bezoekers per keer als er passen met anderhalve meter afstand. In Theater De Willem zijn dat er maximaal 120.
Theater De Willem gaat dus weer open voor voorstellingen, maar we stellen onze ruimte ook beschikbaar voor kleinschalige ontmoetingen, zoals vergaderingen. Uiteraard worden hierbij alle gestelde richtlijnen gevolgd. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Bewaar je ticket, geniet later.
Ben je in het bezit van tickets voor een geannuleerde/uitgestelde voorstelling? Voor alle voorstellingen hopen we een vervangende datum te vinden. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig voor deze nieuwe data. Eventuele vervangende data worden gecommuniceerd zodra we zeker weten dat ze doorgang kunnen vinden. >>> lees meer

Corona protocol
Als je naar een voorstelling komt in tijden van Corona, zijn er een paar dingen anders geregeld dan je gewend bent. Je leest ze hier onder:

- We hanteren de RIVM richtlijnen t.a.v. de 1,5 meter afstand, het advies over handen wassen en andere hygiëne maatregelen.

- We vragen bezoekers om niet te vroeg te komen, niet eerder dan een kwartier voor aanvang.

- Nu het weer minder fijn wordt, mogen bezoekers wel eerder naar binnen. In de foyer is het buffet geopend. Bezoekers moeten wel aan een tafeltje gaan zitten. Als er geen zitplaatsen meer beschikbaar zijn, zorgen we dat de zaal geopend is, zodat mensen ook vast op hun plekje kunnen gaan zitten.

- We vragen bezoekers ook, om niet te laat te komen.

- Bij druk bezochte voorstellingen vragen we kaarthouders per rij naar binnen te gaan, te beginnen met de voorste rijen. Zit je vooraan, kom dan ongeveer een kwartier voor aanvang.

- We gebruiken op het plein voor de ingang de middelste set deuren, de deuren met "Hoofdingang" erboven. De deuren die we normaal gebruiken zijn alleen voor bezoekers die nog kaarten moeten afhalen of andere vragen hebben.

- Bij de ingang informeren we naar je gezondheid. Je junt de vragen ook voor zijn door gebruik te maken van een chatbot, ailacheck.nl. Die stelt dezelfde vragen en levert je aan het einde daarvan een groen duimpje omhoog op je telefoonscherm. Op vertoon daarvan kun je meteen doorlopen.

- De garderobe mag niet gebruikt worden, jassen en tassen mogen mee naar binnen.

- Op de vloer liggen blauwe borden met witte pijlen. Volg die pijlen naar de kaartcontrole en daarvandaan naar de zaal.

- Tijdens de voorstelling is toiletbezoek niet alleen onbeleefd, het is ook niet mogelijk. Ga dus vooraf. Er passen maximaal twee mensen in onze toiletgroepen.

- In de foyer moet ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden worden.

- Volgens de noodverordening van de veiligheidsregio mag er tijdens voorstellingen niet meegezongen worden.

- Na de voorstelling vragen we bezoekers te blijven zitten. Medewerkers nodigen bezoekers uit, om de zaal in omgekeerde volgorde weer te verlaten.

- In de foyer kan na afloop nog worden nagepraat en iets gedronken, maar iedereen moet van een zitplaats gebruik maken.

 

Word Vriend van De Willem
Het noodgedwongen sluiten van de deuren betekende enorme financiële schade voor Theater De Willem. Natuurlijk zijn we inventief en doen we er alles aan om redelijk door deze crisis te komen. Maar we hebben onze Vrienden nu meer nodig dan ooit. 
Theater De Willem is al decennia lang een trouwe vriend voor velen. Zo'n vriend bij wie je je altijd thuis en welkom voelt, die je opbeurt als je uit je hum bent. Zo'n vriend die je aan het lachen maakt, die je ontroert en verwondert, zo'n vriend die kleur aan het leven geeft! 
Zo'n fijne vriend willen we blijven. Wil jij ons hierbij helpen, word dan vandaag nog Vriend van De Willem (en zegt het voort!). Klik hier voor info en aanmelden.