JTSP Challenges

JeugdTheaterSchool Papendrecht biedt online
Geniet van theater maken en creatief zijn

De verlenging van de lockdown betekent dat de lessen, herhalingen, voorstellingen etc. van JeugdTheaterSchool Papendrecht tot en met 9 februari niet door kunnen gaan. Dat is natuurlijk een ontzettend stoorzender. De medewerkers staan ​​dan ook te popelen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan en hebben nagedacht over hoe ze de kinderen toch wekelijks een theatraal uitstapje kunnen bieden. Op deze manier kan iedereen genieten van theater maken én creatief bezig zijn.

JeugdTheaterSchool Papendrecht komt met de JTSP Challenges! Elke week komt er een uitdagende uitdaging online. Dat zijn kleine toegankelijke opdrachtjes in het teken van theater. En het mooiste ervan is, je hoeft alleen mee te doen als je er zin in hebt! Denk aan een sprookje uitbeelden met maar drie foto's van een decor bouwen van wc rollen. De JeugdTheaterSchool vraagt ​​wel het resultaat te delen.

Mee doen?
De challenges komen wekelijks online via Facebook (www.facebook.com/JTSPapendrecht) en Instagram (@JeugdTheaterSchool_Papendrecht).

 

JTSP Challenge #1 - deze challenge is afgelopen

Hoe fijn is het om te verdwalen in een sprookje? We hebben allemaal wel eens gedacht tijdens het kijken van een sprookjesfilm of het lezen van een sprookjesboek, kon ik daar maar echt zijn! Daarom dagen wij jou deze week uit om in een sprookje te stappen!

Spelregels

 • Maak drie foto's waarin jij een sprookje uitbeeld en post het resultaat in de comments (of stuur het ons via jtsp@theaterdewillem.nl)
 • Je kan de foto's tot en met zondag inleveren bekijken. Op maandag roepen wij een speler van de week uit!
 • Je kan zelf helemaal los gaan met kostuum en decor en je mag natuurlijk altijd je broertjes / zusjes / papa's / mama's / huisdieren / enz. gebruiken als extra acteurs 😉

(Al onze inzendingen via e-mail zullen niet op sociale media verschijnen)

 

JTSP Challenge #2 - deze challenge is afgelopen

Na de geweldige inzendingen van vorige week is het alweer voor de 2e JTSP Challenge! Deze week geen foto maar ... een gedicht! Wat vind jij zo mooi aan het theater? Waarom mis je het? Of waarom vind je toneelspelen zo leuk? ​

Spelregels ⁠

 • Schrijf een gedicht over theater
 • Het hoeft maar vier regels te zijn, maar het mag ook langer! ​
 • Je mag altijd hulp vragen aan je ouders, opa's, oma's, enz.

Laat jouw gedicht achter in de reacties of mail het naar jtsp@theaterdewillem.nl

 

JTSP Challenge #3 - deze challenge is afgelopen

Het is alweer tijd voor de derde challenge! Niets is zo leuk als een echte winter met sneeuw en ijs. Deze week ziet er veelbelovend uit! Daarom is de uitdaging van deze week: Een winterse scène ⛄

Spelregels:

 • Maak een scène waarin iets misgaat door het winterse weer
 • Gebruik minimaal 3 foto's en maximaal 5
 • Je mag lekker creatief aan de gang gaan met de sneeuw, sneeuwpoppen staan ​​bekend als goede acteurs!

Juf Yara heeft de challenge alvast uitgeprobeerd, kijk op onze facebook of Instagram pagina voor het resultaat! Wat vinden jullie ervan?

Post jouw foto's in de comments van mail ze naar: jtsp@theaterdewillem.nl. Je kan je foto's tot en met zondag inzenden, maandag kiezen we weer een speler van de week!

 

JTSP Challenge #4 - deze challenge is afgelopen

Ooit, in een tijd dat we elkaar nog mochten zien, stond juf Silvia les te geven. En toen gebeurde er iets heel geks… Er vielen wat dingen op de grond en toen was daar een… emotie!  Weten jullie het nog, emoties? Die zijn heel belangrijk op het toneel! Gek hé? Dat deze elastiekjes precies zo op de grond vielen. Dit gaf ons zoveel inspiratie dat er een challenge van hebben gemaakt.

Spelregels:

 • Maak met spullen uit je huis een emotie
 • Je mag zelf de emotie kiezen
 • Het mogen verschillende spullen zijn
 • Stuur je foto naar ons op en maak kans om speler van de week te worden!

Post je foto op je feed of story en tag ons, stuur een DM of mail je foto naar: jtsp@theaterdewillem.nl

 

JTSP Challenge #5 - deze challenge is afgelopen

Het is weer dinsdag, tijd voor een nieuwe challenge. Deze week is het een teken challenge! Geïnspireerd op een idee van Anouk uit de productieklas. Wat is jouw grote podium droom, kan je die voor ons tekenen?

Op social media zie je de tekening van juf Yara. Die droomt ervan om jullie weer aan te mogen kondigen in het mooie theater de Willem, met grote stralende letters JTS-SHOW!

Spelregels:

 • Maak een tekening van jouw droom op het podium
 • Je hebt alle creatieve vrijheid

Laat jouw foto achter in de reacties hieronder of stuur jouw foto op naar : jtsp@theaterdewillem.nl. We zijn benieuwd naar jullie inzendingen! Maandag roepen we de speler van de week uit.

 

JTSP Challenge #6 

Het is alweer tijd voor challenge #6! Op het podium is het belangrijk dat je goed in je rol zit. Kostuum en decor kunnen daar goed bij helpen. Maar weten jullie nog dat het belangrijkst is dat je zelf fysiek veranderd? Alleen met je eigen lichaam.  Daarom is de challenge van deze week een dier uitbeelden met je lichaam.

Spelregels:

 • Je mag alleen je lichaam gebruiken
 • Je mag elk dier kiezen wat je wil
 • Probeer zo goed mogelijk de houdingen van dat dier na te spelen.

Op social media zie je een voorbeeld van juf yara die een stokstaartje probeert na te doen. Post jouw foto op je feed of verhaal en tag ons! Stuur ons een DM of mail naar: jtsp@theaterdewillem.nl

Welk dier ga jij spelen? Succes!

Programma

 • vr 21 mei
  Chris Verlaan - Man In De Maak
  Chris Verlaan
  Man In De Maak
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
 • za 29 mei
  Diederik Jekel - Orde In De Chaos
  Diederik Jekel
  Orde In De Chaos
  20:15 Grote Zaal
  diversen
 • do 3 jun
  ABBA Gold - The Concert Show
  ABBA Gold
  The Concert Show
  20:15 Grote Zaal
  muziek

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief