JeugdTheaterSchool Papendrecht

Theater De Willem en OBS De Viermaster zijn een Papendrechtse Theaterschool gestart. In september start het nieuwe lesjaar, leerlingen kunnen zich vanaf mei (laten) inschrijven.

Er zijn vijf basisgroepen. In die groepen zetten we leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar. In alle groepen krijgen de leerlingen dans, zang en spel, maar per blok kiezen de docenten een thema waar de nadruk op ligt.

We kennen deze groepen:

Groep 1 en 2                        16.00 uur tot 17.00 uur

Groep 3 en 4                        16.00 uur tot 17.00 uur

Groep 5                                16.00 uur tot 18.00 uur

Groep 6                                17.00 uur tot 19.00 uur

Groep 7, 8, brugklas          18.30 uur tot 20.30 uur

Deze groepen zijn al van start gegaan en zitten voor dit schooljaar helemaal vol.

Wat kost het?

Groep 1 t/m 4:  €150,00 per jaar

Groep 5 t/m voortgezet onderwijs:  € 210,00 per jaar.

Voor de uitvoeringen betalen toeschouwers een kleine entreeprijs.

Inschrijven:

De administratie is in handen van Theater De Willem. Omdat de groepen vol zitten, is inschrijven niet mogelijk. Wil je op de hoogte blijven voor het volgende schooljaar, mail dan naar jtsp@theaterdewillem.nl

Inschrijven doe je in principe voor een heel cursusjaar, dus drie blokken.

 

Meer informatie:
Wij vinden theaterlessen hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Theater leert kinderen op een andere manier kijken naar de wereld die ze al denken te kennen en het geeft ze een blik op andere werelden. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een verhaal te vertellen. Ze leren de basis van stembeheersing, zangtechniek en dans. Ook komen ze in aanraking met geschreven tekst, muziek en dans en krijgen ze een kijkje achter de schermen van één van de avontuurlijkste gezamenlijke creatieve processen die er bestaan. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder.

Laagdrempelig
We willen er zijn voor alle kinderen. Misschien gaan we klein beginnen, maar onze wensen zijn dat niet: alle kinderen van Papendrecht en omstreken moeten in de gelegenheid zijn theaterlessen te volgen: Peuters, kleuters, basisschool- en onderbouw vo-leerlingen kunnen terecht voor zang, dans en spel. Kinderen met groter talent helpen we graag verder naar andere opleidingen. We gaan voor alle kinderen die plezier beleven in theater maken. En door de verbinding met het theater zijn de lijntjes kort.

Kwaliteit
Theater De Willem en OBS De Viermaster beschikken over een netwerk van theaterdocenten en theaterinstellingen als Hofplein, ToBe en vele anderen. (We werken dus samen met Hofplein, maar horen niet bij die organisatie.) We kiezen docenten met bewezen capaciteiten om de lessen op te zetten, te organiseren en te geven. JeugdTheaterSchool Papendrecht bestaat uit enthousiaste medewerkers van Theater De Willem en OBS De Viermaster en een groep geweldige docenten. De lessen worden o.a. gegeven door Silvia La-Vos, Yara van Engelen en Mitchell Amsterdam. Daarbij gaan we ook beroep doen op andere podiumkunstenmakers voor workshops en masterclasses, bijvoorbeeld op het gebied van streetdance, dj-ing of acrobatiek.

Veel spelen
Bij veel theateropleidingen werken leerlingen toe naar die ene grote uitvoering aan het einde van het jaar. Dat is mooi, maar als er voor jouw kind precies geen leuke rol is, werkt het een heel jaar voor een glansrol als bloem, morrende burger of derde boom van links. Wij gaan het jaar in drie blokken verdelen, met aan het einde van elk blok een uitvoering in het theater. Zo komt iedereen aan de beurt.

Fijne lessen
De lessen van JeugdTheaterSchool Papendrecht worden gegeven in het gebouw van OBS De Viermaster, Van der Palmpad 2 in Papendrecht. Daar is een beheerder die de lessen soepel laat verlopen in een rustige en goed uitgeruste omgeving.


Ga naar de Facebook van Theater De Willem Ga naar de Twitter van Theater De Willem