Kaarten bestellen

Nieuwe website, nieuw systeem.

Theater De Willem werkt dit seizoen voor het eerst met een nieuwe website. We hopen dat je hem mooi vindt! We werken ook met een nieuw kaartverkoopsysteem. Dat is voor iedereen een beetje wennen. Gedurende het seizoen heb je meer mogelijkheden bij het bestellen van kaarten. Je kunt ervoor kiezen om je kaarten via e-mail te laten opsturen, zogenaamde e-tickets, die je zelf kunt printen of in je mobiele telefoon kunt meenemen.

Het wordt ook mogelijk om tijdens een bestelling zelf te kiezen waar je wilt zitten. Alleen: dat kan nu nog niet!

Wij werken namelijk met loting. Het kaartverkoopsysteem gooit alle namen en bestellingen digitaal in een hoge hoed en bepaalt de volgorde waarin bestellingen worden afgehandeld. Die afhandeling gebeurt aan de hand van de best beschikbare plaats. Wie aan de beurt is, krijgt de dan nog beschikbare beste plekken. Daarom kun je nu nog geen plaatsen kiezen.

Heb je besteld, dan krijg je een e-mail met een bevestiging van die reservering. Daar staat alleen een bedrag op voor de administratiekosten. Dat is immers, tot 28 mei, het enige bedrag dat we kennen. Alle andere prijzen zin afhankelijk van de omvang van je abonnement en het aantal kaarten dat in de loting wordt toegekend.

Let op: je kunt via de website geen rolstoelplaatsen reserveren! Daarvoor kun je het formulier uit de brochure gebruiken, het downloadbare bestelformulier of een e-mail sturen naar reserveren@theaterdewillem.nl.

Hoe kom je aan kaarten?
Er zijn verschillende manieren om kaarten te bestellen:

Theaterabonnement.
Kijk hier.

Loting

Om iedereen een eerlijke kans te geven op mooie plaatsen, houdt het kaartverkoopsysteem alle bestellingen vast tot 28 mei. Op die dag worden alle bestellingen verwerkt, plaatsen (en dus ook stoelnummers) toegekend en bevestigingsmails met iDeal-links verstuurd.

Tot en met 27 mei kun je tijdens de bestelling dus ook niet aangeven waar u wilt zitten.

Aan de kassa: Voor de vrije verkoop van kaarten voor alle voorstellingen (voor zover nog beschikbaar)  kun je terecht bij de Ticketshop in de ingang van Sportcentrum Papendrecht, naast het Apollohotel aan de Burgemeester Keijzerweg 110. Je kunt daar ook pinnen.

Openingstijden: op werkdagen van 7.00 tot 15.00 uur en daarnaast op maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur, en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur.

Telefonisch reserveren: Voor iedere voorstelling kunt u  telefonisch reserveren op bovenstaande tijden en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoonnummer 078-6158226.

Bij telefonisch reserveren wordt altijd om je telefoonnummer en e-mailadres gevraagd. Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen twee weken na reservering zijn afgehaald, anders vervalt de reservering.
Valt je voorstelling binnen twee weken na reservering dan kun je de kaarten ook afhalen in het theater vanaf één uur voor de voorstelling, tot uiterlijk één kwartier voor aanvang.
Je kunt je telefonische reservering ook schriftelijk afhandelen: op verzoek krijg je een rekening thuis. Na betaling worden je kaarten toegezonden. Administratiekosten voor kaarten in de vrije verkoop : € 4.00 per rekening.

Via de website: Via het programma kun je de voorstelling van je keuze bekijken. Op de voorstellingspagina kun je vervolgens het aantal kaarten invullen, waarbij we onderscheid maken tussen prijzen voor bezoekers ouder dan 65 of in het bezit van een Cultureel Jongeren Paspoort en andere klanten. Op een paar uitzonderingen na zijn alle entreeprijzen inclusief € 2,30 voor een consumptie. (Zie hieronder.) Wie vervolgens op “bestellen” klikt ziet een overzicht van de totale kosten. Hier kun je kiezen om nog een andere voorstelling te bekijken of om de bestelling af te ronden.

Wie via de website kaarten bestelt, kan gevraagd worden om persoonlijke gegevens als een e-mailadres en een telefoonnummer. Het e-mailadres is nodig voor de financiële afhandeling, het telefoonnummer is alleen maar handig als we je bij plotselinge annulering moeten waarschuwen. Al die gegevens worden gekoppeld aan je e-mailadres en beschermd met een wachtwoord dat je zelf mag verzinnen.

Let op: in de praktijk blijkt, dat facturen die via e-mail verstuurd worden door sommige providers voor spam worden aangezien. Soms komen ze daarmee niet bij je terecht. Als je na een week nog niets van ons hebt vernomen, is het verstandig even aan de bel te trekken!

E-tickets: Je kunt ervoor kiezen om kaartjes te laten opsturen. In dat geval krijg je onze vertrouwde entreebewijzen in huis. Je kunt ook voor e-tickets kiezen. In dat geval krijg je een e-mail waarin de kaartgegevens vermeld staan. Als je die e-mail uitprint, of in je mobiele telefoon meeneemt, geldt dat als entreebewijs. In de abonnementenperiode (tot en met 2 september) rekenen we € 8,00 per bestelling voor het verwerken en verzenden van onze papieren entreebewijzen. In de periode vanaf 3 september rekenen we daarvoor € 4,00 per bestelling. Voor e-tickets brengen we gedurende het gehele seizoen € 1,00 per bestelling in rekening.

Portemonneeloze pauze: Bij de prijs van je kaartje is een consumptie inbegrepen. We brengen daarvoor € 2,30 in rekening. In de pauze staan op buffetten drankjes klaar. Je kunt gewoon iets uitzoeken en meepakken. (Een vers biertje krijg je uiteraard alleen aan de bar.) Als de voorstelling geen pauze heeft, serveren we de consumptie meteen na afloop van de voorstelling. (Er is dan alleen geen koffie verkrijgbaar.) Het voordeel voor de bezoeker is tweeledig: gemiddeld genomen ben je iets goedkoper uit, maar je hebt ook sneller een drankje te pakken. Overigens is de portemonneeloze pauze niet bij alle voorstellingen van toepassing: bij familievoorstellingen is er meestal geen portemonneeloze pauze.

De administratie  van Theater De Willem is gevestigd in het theater aan de Van der Palmstraat 4, 3351 HA Papendrecht. De Ticketshop is te vinden in de ingang van Sportcentrum Papendrecht, naast het Apollohotel aan de Burgemeester Keijzerweg 110 te Papendrecht.
Telefoonnummer voor kaartverkoop en informatie: 078-6158226.
Telefoon directie, techniek en administratie: 078-641 14 21
e-mail: reserveren@theaterdewillem.nl
Directeur: Erik Groeneweg
Toneelmeester: Senol Ünlütürk
Administratrice: Marian Kranendonk
Publiciteitsmedewerkster: Elsemarie Valstar