Renovaties Heinenoordtunnel en beweegbare deel Haringvlietbrug A29

Renovaties Heinenoordtunnel en beweegbare deel Haringvlietbrug A29

Houd rekening met afsluitingen en extra reistijd

Rijkswaterstaat sluit de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel voor de renovaties af voor het wegverkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, boven op de normale reistijd, die in de spitsen op kan lopen tot meer dan een uur. Op de omleidingsroutes verwacht Rijkswaterstaat ook extra reistijd vanwege het extra verkeer dat moet omrijden, dit is voor de Drechtsteden met name de A16.

Afsluitingen Haringvlietbrug 2023

  • Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 28 juli 23.00 uur, met een mogelijke uitloop tot en met 4 augustus 2023.
  • In het najaar van 2023 wordt de brug ca. tien nachten afgesloten om alles te testen.

Kijk voor de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug.

Afsluitingen Heinenoordtunnel 2023 en 2024

  • Van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur in beide rijrichtingen
  • Van maandag 7 augustus 01.00 uur tot en met vrijdag 1 september 2023 05.00 uur in beide rijrichtingen. Voorafgaand is de tunnel van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur afgesloten in de rijrichting Bergen op Zoom.
  • In 2023 en 2024 is de tunnel ook een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting afgesloten.
  • In de zomer van 2024 is de Heinenoordtunnel nog eens twee weken dicht, van vrijdag 26 juli tot en met maandag 12 augustus.
  • N59: van maandag 7 augustus t/m maandag 28 augustus is ook de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en aansluiting Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten.

Kijk voor de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Maatregelen om hinder te kunnen beperken

Rijkswaterstaat treft maatregelen om de hinder vanwege de renovaties van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug zoveel mogelijk te kunnen beperken. Bijvoorbeeld maatregelen die de capaciteit en doorstroming op omleidingsroutes verbeteren. Ook zorgt Rijkswaterstaat voor gratis fietsponten en blijft het openbaar vervoer in stand. Bij de afsluitingen van de Heinenoordtunnel in beide rijrichtingen in mei en augustus rijden er pendelbussen met een rechtstreekse verbinding tussen busstation Heinenoord en stations Rotterdam Zuidplein, Lombardijen en Barendrecht. Meer informatie over dienstregelingen van de bussen staat op de website van Connexxion. Meer informatie over de overige de maatregelen staat op de website van Rijkswaterstaat.

Controleer voor vertrek de actuele verkeerssituatie. Dit kan met bestaande navigatie-apps, de website Rijkswaterstaat verkeersinformatie of de website van A naar Beter.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden en maatregelen via de websites van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietburg. Abonneer u op de digitale nieuwsbrief of volg de renovaties via Facebook of Twitter: @RWS_WNZ.