Geen klassieke muziek, maar wat is het dan wel? 

Ludovico Einaudi is een Italiaanse componist, die wereldberoemd is geworden met zijn filmmuziek (o.a. voor Intouchables uit 2011) en veel platen met ontspannende, licht klassieke muziek. In dit programma speelt pianist Jeroen van Veen zijn bekendste werken. 

De muziek van Einaudi heeft al vele harten gestolen en staat hoog in de hitlijsten. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar het theater voor The best of Einaudi.

Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een gezellige High Tea. Kaarten kunnen met de voorstelling meebesteld worden.Eerder ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs. De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Hij werd bekend door theateruitvoeringen van o.a. Tubular Bells en Canto Ostinato.

Over The best of Einaudi schreef:
Meesterlijk gespeelde trancemuziek.’ (Klassieke Zaken)

En over Einaudi:
'Hij heeft een eigen stijl die invloeden bevat van wereldmuziek, rock en elektronica.’ (DWDD)


dit vind je vast ook leuk