Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider in de hoofdrol. Regie Eddy Habbema.Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers
Overtuigend en ontroerend.’ - NRC Handelsblad

'Vol humor en tragiek.' - Algemeen DagbladSamenwerking Alzheimer Nederland
Voor deze voorstelling is een uitvoerige samenwerking aangegaan met Alzheimer Nederland. Deze samenwerking houdt o.a. in dat er gedurende de gehele tour gecollecteerd zal worden voor Alzheimer Nederland tijdens en/of rondom de voorstellingen. Dit zal gebeuren met o.a. QR-codes en collectedoosjes in het theater. Mocht je eerder of na afloop van de voorstelling willen doneren, dan kan dat via deze link: https://start-een-actie.inactievooralzheimer.nl/actie/bos-theaterproducties.

dit vind je vast ook leuk

 • zo 23 apr
  Diverse artiesten - De Scheepsjongens van Bontekoe
  Diverse artiesten
  De Scheepsjongens van Bontekoe
  14:30 Grote Zaal
  familie
  BESTEL KAARTEN
 • vr 12 mei
  Martijn Kardol - De Situatie
  Martijn Kardol
  De Situatie
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN
 • za 13 mei
  Maartje van de Wetering e.a. - Komt Een Vrouw Bij de Dokter
  Maartje van de Wetering e.a.
  Komt Een Vrouw Bij de Dokter
  20:15 Grote Zaal
  toneel
  BESTEL KAARTEN