Elke Vierveijzer is met Lucht de winnaar van de ‘Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst’ voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van ‘Lucht’ een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid.

Na Om te janken zo mooi (een ode aan Maarten van Roozendaal) en Zonder Genade is het tijd voor Lucht. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt?

Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.Pers over Elke Vierveijzer
'Een prachtige stem en bijtende noodzaak. Vierveijzer gaat een grote toekomst tegemoet' - Theaterkrant

'Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. ‘Lucht’ is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken ‘Lucht’ helemaal af.' – VSCD Jury Poelifinario 2021

dit vind je vast ook leuk

 • do 26 jan
  Janneke Jager - Fantoomgeluk
  Janneke Jager
  Fantoomgeluk
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN
 • wo 8 feb
  Henk-Jan Koershuis - Hoe Word Ik Gezond 90?
  Henk-Jan Koershuis
  Hoe Word Ik Gezond 90?
  20:15 Grote Zaal
  diversen
  BESTEL KAARTEN
 • vr 17 feb
  Gerard Alderliefste - Une Belle Histoire
  Gerard Alderliefste
  Une Belle Histoire
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN