De finalisten van Cameretten trekken langs de theaters om hun prijswinnende voorstelling te vertonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en veel, heel veel grappen, alles komt voorbij tijdens de finalisten tournee. Alsof je op een toverbal sabbelt. Steeds wat nieuws, steeds een andere kleur en altijd lekker.

Het snoepgoed van de toekomst en in Papendrecht kun je er nu al van genieten.Winnaars Camaretten en te zien in De Willem

Op zaterdag 26 november 2022 is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar van de 56e editie van Cameretten Festival bekend geworden. Drie kakelverse cabarettalenten hebben alles op alles gezet om tijdens de grande finale van de eerste Haagse editie van het oudste cabaretfestival van Nederland de felbegeerde juryprijs mee naar huis te nemen. De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan Yunus Aktas. Burgemeester Jan van Zanen mocht de publieksprijs ook uitreiken aan Yunus Aktas. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over Yunus Aktas:
Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.

De finalisten van Cameretten Festival 2022 waren: Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher. Alle drie de finalisten zullen deze avond te zien zijn in Theater De Willem.

dit vind je vast ook leuk

 • vr 21 apr
  Talking Heads By Blanko - Stop Making Sense
  Talking Heads By Blanko
  Stop Making Sense
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN
 • vr 12 mei
  Martijn Kardol - De Situatie
  Martijn Kardol
  De Situatie
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN
 • za 20 mei
  Annick Boer - Deze Is Nog Beter!
  Annick Boer
  Deze Is Nog Beter!
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN