Let op: uitsluitend Vrienden van Theater De Willem kunnen voor deze avond reserveren. 

In oktober hebben wij voor het eerst Makers aan de Praat georganiseerd, een avond speciaal voor onze trouwe theatervrienden en wat een positieve en leuke reacties hebben wij hierop ontvangen. Genoeg reden om een tweede avond te organiseren. Dit keer met niemand minder dan Edward Reekers, voor de theaterliefhebbers ook bekend van Motel Westcoast en The Best Of Britain.

Edwars Reekers
Edward Reekers is een Nederlandse zanger en stemacteur. Op jonge leeftijd zingt hij en zijn eerste instrument is verrassend genoeg de mondharmonica. Wanneer hij echter als tienjarige jongen een gitaar krijgt van zijn oudere broer, is hij verkocht. De jonge Edward leert zichzelf spelen en maakt zijn eerste eigen liedjes.

Zijn professionele muziekcarrière begint in 1978, wanneer hij zichzelf in de kijker speelt bij de band Kayak. Na de breuk van Kayak in 1982 gaat Reekers solo verder en brengt hij diverse soloalbums uit. Ook schijft hij muziek voor andere artiesten en staat hij meermalen op het toneel als achtergrondzanger.

Tot het volgende grote muziekproject doet Reekers van alles op creatief vlak en daar hoort ook acteren en regisseren bij. Hij werkt als stemacteur en regisseur voor meerdere Disneyfilms, Harry Potter, Avatar en nog veel andere series en films.

In 2007 biedt het volgende grote project zich aan: Motel Westcoast. Reekers wordt gevraagd voor deze muziekgroep door Syb van der Ploeg. In dezelfde periode komt hij ook weer in aanraking met het hernieuwde Kayak, waarmee hij in 2005 rondtoert met de rockopera Nostradamus. Dit is waar hij Syb leert kennen. Motel Westcoast is een succes en heeft er al meerdere tournees opzitten. Daarnaast maken zowel Reekers als Van der Ploeg sinds 2012 deel uit van The Best of Britain, een groep die de grootste hits van Engelse bodem levend houdt. Zowel met Motel Westcoast als met The Best of Britain speelt hij meerdere seizoen voor uitverkochte zalen.

Makers aan de Praat
Theaterdirecteur Erik Groeneweg gaat tijdens deze avond in gesprek met Edward Reekers; het zal gaan over inspiratie, motivatie, ervaringen en achtergronden. Natuurlijk is er ook gelegenheid om zelf vragen te stellen. Het gesprek zal ongeveer één uur duren, met na afloop een gezellige borrel.

dit vind je vast ook leuk

 • za 11 feb
  Johan Goossens - Kleine Pijntjes
  Johan Goossens
  Kleine Pijntjes
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN
 • do 20 apr
  Jop Wijlacker en Dennis Kolen - Two Of Us - Acoustic Lennon & McCartney
  Jop Wijlacker en Dennis Kolen
  Two Of Us - Acoustic Lennon & McCartney
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN
 • vr 12 mei
  Martijn Kardol - De Situatie
  Martijn Kardol
  De Situatie
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
  BESTEL KAARTEN