Verhuring. 2 uur zonder pauze. Verwachte eindtijd 21:30 uur.

Het verhaal van Mozes is een oerverhaal. Een oerverhaal over een leider die geen leider wil zijn, geen vertrouwen in zichzelf heeft. Een man met een dubbele loyaliteit: opgegroeid aan het Egyptische hof maar ook kind van het volk van Israël. Uiteindelijk overwint Mozes zichzelf, neemt hij stelling tegen het beleid van de Egyptische farao en leidt zijn volk uit de slavernij. Een volk dat het vertrouwen verliest in de woestijn en ‘een tastbare god wil zoals de Egyptenaren’. Uiteindelijk gaat Mozes ook de confrontatie aan met zijn volk, houdt hij ze een spiegel voor: “Als je gelooft, leer je vertrouwen. Op God, op elkaar en op jezelf.” 
In deze Papendrechtse productie is een samenwerking tussen professionals en amateurs. De productie is een initiatief van de Morgenster en is een bewerking van de musical van ‘Gerard en Gerard’ producties. In de musical zijn enkele popnummers verweven van o.a. Oasis en Toto.
Regie: Yara van Engelen; met live band onder leiding van Gerben Lodder; zang onder leiding van Christel de Bruijn; techniek: Marijn van Engelen.