De Ziel; het derde deel uit de trilogie De Bovengrens.

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Lebbis vind het weinig. Toch wil hij het hebben over de ziel, wat het ook is. Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar één ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde. 

Dus dat gaat Lebbis op uiterst humoristische wijze bespreken in deze nieuwe voorstelling. Dus welkom in zijn attractie: Lebbis speelt De Ziel.De pers over Lebbis
'Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.' (NRC)

'
Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.' (het Parool)

dit vind je vast ook leuk

 • vr 17 dec
  Omdenken - Zoals Verwacht Loopt Alles Anders
  Omdenken
  Zoals Verwacht Loopt Alles Anders
  20:15 Grote Zaal
  diversen
  BESTEL KAARTEN
 • vr 14 jan
  Dutch Eagles - Gold
  Dutch Eagles
  Gold
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN
 • zo 27 feb
  Jeroen Kramer & Diewertje Blok - De Prins van Oranje
  Jeroen Kramer & Diewertje Blok
  De Prins van Oranje
  14:30 Grote Zaal
  familie
  BESTEL KAARTEN