120 minuten met pauze. Verwachte eidntijd ca. 16:30 uur.

Cor-i-Fay: fijnzinnig samenspel van Cor Bakker en Fay Claassen. 

Luister naar de magische wisselwerking tussen Cor Bakker en Fay Claassen en je hoort het. Eén plus één kan veel meer zijn dan twee. Bij hun samenwerking tillen ze niet alleen elkaar naar het hoogste niveau, maar krijgt ook het repertoire dat ze brengen een extra lading. Daarom is hun programma Cor-i- Fay het ontelbare veelvoud van muziek, tekst en betovering.

Ze geven de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er Nederlandse juweeltjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en het Klein Orkest, maar ook internationale successen van Cole Porter en John Lennon. Stuk voor stuk herkenbare nummers die je in het hart raken, omdat ze de deur openen naar herinneringen, verlangens en bijzondere momenten die iedereen met zich meedraagt. Fay: 'Los van de jazz is het heerlijk om samen met Cor een breed spectrum van pop tot kleinkunst aan bod te laten komen. Vooral dat Nederlandstalige laatje is bij mij veel te lang dicht gebleven.’Cor Bakker studeerde cum laude af aan het conservatorium in Amsterdam, waarna hij ruim tien jaar de vaste pianist was van het Metropole Orkest. Bij het tv-publiek werd hij een vertrouwd gezicht als begeleider van Paul de Leeuw en als presentator van zijn eigen muzikale programma’s. Daarnaast speelde Cor in het jazz-circuit en ook in theatershows met onder anderen Karin Bloemen, Jenny Arean en Brigitte Kaandorp. Los daarvan trok hij volle zalen met zijn eigen theaterconcerten.

Zangeres Fay Claassen begon als studente aan de Amsterdamse Kleinkunst akademie, waarna ze de afslag naar de jazz nam. Zo studeerde ze jazz zang aan het conservatorium in Den Haag, een opleiding die ze succesvol afsloot met twee bijzondere onderscheidingen. Vervolgens trad ze door heel Europa op met prestigieuze gezelschappen als de WDR Big Band en de Danish Radio Big Band. Ook kreeg ze applaus in uitverkochte concertzalen in Amerika, China en Japan. Voor haar veelgeprezen albums oogstte ze lof in de vorm maar liefst drie Edisons. Maar de persoonlijke kroon op haar werk is dat Rita Reys – de grand lady van de Nederlandse jazz - zich openlijk uitsprak als Fay-fan.

Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een gezellige High Tea. Kaarten kun je gelijk met de voorstelling mee bestellen.

 

dit vind je vast ook leuk

 • za 16 okt
  Daniel Boissevain - De Schuldige
  Daniel Boissevain
  De Schuldige
  20:15 Grote Zaal
  toneel
  BESTEL KAARTEN
 • vr 17 dec
  Omdenken - Zoals Verwacht Loopt Alles Anders
  Omdenken
  Zoals Verwacht Loopt Alles Anders
  20:15 Grote Zaal
  diversen
  BESTEL KAARTEN
 • vr 14 jan
  Dutch Eagles - Gold
  Dutch Eagles
  Gold
  20:15 Grote Zaal
  muziek
  BESTEL KAARTEN