JeugdTheaterSchool Papendrecht
Theater De Willem en OBS De Viermaster hebben een Papendrechtse Theaterschool opgericht. In september start het nieuwe lesjaar, leerlingen kunnen zich vanaf 14 mei (laten) inschrijven.

Er zijn in principe vijf basisgroepen. In die groepen zetten we leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar. In alle groepen krijgen de leerlingen dans, zang en spel, maar per blok kiezen de docenten een thema waar de nadruk op ligt.

We kennen deze groepen:             

Groep 3 en 4   

Groep 5                              

Groep 6                             

Groep 7

Groep 8 en brugklas        

 

Wat kost het?

Groep 3 en 4:  €125,00 per jaar

Groep 5 t/m voortgezet onderwijs:  € 185,00 per jaar.

Voor de uitvoeringen in Theater De Willem betalen toeschouwers een kleine entreeprijs: € 2,50.

Inschrijven:
De administratie is in handen van Theater De Willem. Inschrijven kan weer vanaf mei 2019 met het inschrijfformulier, dat je hier kunt downloaden. Ook leerlingen die in 2018-2019 op de JTSP les hebben, moeten zich opnieuw inschrijven. Zodra we weten hoe het  rooster er uit ziet, ontvang je van ons informatie. Heb je vragen, mail dan naar jtsp@theaterdewillem.nl.

Inschrijfformulier.

Let op: inschrijven doe je in principe voor een heel cursusjaar, dus drie blokken. Leerlingen die tussentijds afhaken kunnen geen lesgeld terugkrijgen.

Proefles
Lijkt het je leuk, maar wil je het eerst een keertje meemaken? In september 2019 komt er een proefles voor iedereen die geïnteresseerd is. De datum maken we t.z.t. op deze pagina bekend.

Meer informatie:
Wij vinden theaterlessen hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Theater leert kinderen op een andere manier kijken naar de wereld die ze al denken te kennen en het geeft ze een blik op andere werelden. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een verhaal te vertellen. Ze leren de basis van stembeheersing, zangtechniek en dans. Ook komen ze in aanraking met geschreven tekst, muziek en dans en krijgen ze een kijkje achter de schermen van één van de avontuurlijkste gezamenlijke creatieve processen die er bestaan. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder.

Laagdrempelig
We willen er zijn voor alle kinderen. Misschien gaan we klein beginnen, maar onze wensen zijn dat niet: alle kinderen van Papendrecht en omstreken moeten in de gelegenheid zijn theaterlessen te volgen: Peuters, kleuters, basisschool- en onderbouw vo-leerlingen kunnen terecht voor zang, dans en spel. Kinderen met groter talent helpen we graag verder naar andere opleidingen. We gaan voor alle kinderen die plezier beleven in theater maken. En door de verbinding met het theater zijn de lijntjes kort.

Kwaliteit
Theater De Willem  beschikt over een netwerk van theaterdocenten en theaterinstellingen als Hofplein, ToBe en vele anderen. (We werken dus samen met Hofplein, maar horen niet bij die organisatie.) We kiezen docenten met bewezen capaciteiten om de lessen op te zetten, te organiseren en te geven. JeugdTheaterSchool Papendrecht bestaat uit enthousiaste medewerkers van Theater De Willem en een groep geweldige docenten. De lessen worden o.a. gegeven door Silvia La-Vos, Yara van Engelen en Mitchell Amsterdam. Daarbij gaan we ook beroep doen op andere podiumkunstenmakers voor workshops en masterclasses, bijvoorbeeld op het gebied van streetdance, dj-ing of acrobatiek.

Veel spelen
Bij veel theateropleidingen werken leerlingen toe naar die ene grote uitvoering aan het einde van het jaar. Dat is mooi, maar als er voor jouw kind precies geen leuke rol is, werkt het een heel jaar voor een glansrol als bloem, morrende burger of derde boom van links. Wij gaan het jaar in twee blokken verdelen, met aan het einde van elk blok een uitvoering in het theater. Zo komt iedereen aan de beurt.

Fijne lessen
De lessen van JeugdTheaterSchool Papendrecht worden op dinsdagen gegeven in een schoolgebouw in Papendrecht. Daar is een beheerder die de lessen soepel laat verlopen in een rustige en goed uitgeruste omgeving.

Programma

blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief