JeugdTheaterSchool PapendrechtHou jij van dansen, zingen en acteren? Of wil je dit leren? Kom dan bij de JeugdTheaterSchool Papendrecht!
Je werkt twee keer per jaar toe naar een uitvoering in een écht theater! De lessen zang, dans en spel worden gegeven door professionele docenten.

Voor wie?
Iedereen uit Papendrecht én omstreken, van groep 3 t/m 8 en brugklas VO.
De groepen worden ingedeeld naar leeftijd (groep 3 en 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8 en brugklas).

De lessen
In alle groepen krijgen de leerlingen dans, zang en spel. Per blok kiezen de docenten een thema waar de nadruk op ligt. Theater De Willem beschikt over een netwerk van theaterdocenten en theaterinstellingen als Hofplein, ToBe en vele anderen. We kiezen docenten met bewezen capaciteiten om de lessen op te zetten, te organiseren en te geven. Daarbij wordt er ook een beroep gedaan op andere podiumkunstenmakers voor workshops en masterclasses, bijvoorbeeld op het gebied van streetdance, dj-ing of acrobatiek.

Wanneer?
Één keer in de week, op dinsdag, aan het einde van de middag/avond in het splinternieuwe, multifunctionele gebouw "De Boeieraak" in Papendrecht.

Eerst een keertje uitproberen?
Je bent van harte welkom bij de gratis proefles op 3 september (na schooltijd). Meld je aan via jtsp@theaterdewillem.nl.

Wat zijn de kosten?

  • Groep 3 en 4: €125,00 per jaar
  • Groep 5 t/m brugklas voortgezet onderwijs: €185,00 per jaar.

Voor de uitvoeringen (die plaatsvinden in Theater De Willem) betalen toeschouwers een een kleine entreeprijs à €2,50.

Inschrijven:
Schrijf je in via het dit inschrijfformulier (PDF) en stuur het inschrijfformulier op naar Theater De Willem, Postbus 192, 3350 AD Papendrecht of mail ‘m naar jtsp@theaterdewillem.nl. Zodra het rooster bekend is, ontvang je alle informatie. Na inschrijving wordt de factuur verstuurd naar het opgegeven e-mailadres.
Let op: De inschrijving geldt voor een heel cursusjaar. Leerlingen die tussentijds afhaken krijgen geen lesgeld terug.

Waarom de JeugdTheaterSchool Papendrecht?
Theater is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het leert kinderen op een andere manier kijken naar de wereld die ze al denken te kennen en het geeft ze een blik op andere werelden. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een verhaal te vertellen. Ze leren de basis van stembeheersing, zangtechniek en dans. Ook komen ze in aanraking met geschreven tekst, muziek en dans en krijgen ze een kijkje achter de schermen van één van de avontuurlijkste gezamenlijke creatieve processen die er bestaan. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder.
Kinderen met groter talent helpen we graag verder naar andere opleidingen. We gaan voor alle kinderen die plezier beleven in theater maken. En door de verbinding met het theater zijn de lijntjes kort.

Meer informatie?
Mail naar jtsp@theaterdewillem.nl.

Programma

blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief