Service en huisregels

SERVICE
Tickets ruilen of annuleren
Eenmaal betaalde kaarten kunnen niet worden terug genomen. Wel is het mogelijk om de kaarten – uiterlijk 48 uur voor aanvang van de betreffende voorstelling – in te leveren voor een digitaal tegoed (wij geven geen geld terug). Dit tegoed wordt gekoppeld aan je klantgegevens en kan op een later tijdstip worden gebruikt voor nieuwe reserveringen. Voor deze service brengen wij € 1,00 per kaartje in rekening. Als de voorstelling moet worden verplaatst naar een datum die jou niet uitkomt, krijg je natuurlijk wel je geld terug.

Slechthorenden
Theater De Willem beschikt over een goed systeem voor slechthorenden. Dit systeem is ons geschonken door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, Schoonenberg Hoorcomfort en Martin Struijk. Wil je hiervan gebruik maken kun je meer informatie vragen bij de kassa. Het gebruik is gratis.

Rolstoelen
Theater De Willem beschikt door de vorm van de zaal over in totaal 4 rolstoelplaatsen. In verband met de veiligheid kunnen wij alleen op rij 13 rolstoelplaatsen reserveren. De begeleiders nemen plaats op rij 12, de plaatsen voor de rolstoelplaatsen. Je zit dus achter elkaar. Let op: rolstoelplaatsen moeten vooraf gereserveerd worden, dit kan uitsluitend telefonisch via de Ticketshop. Heb je geen rolstoelplaats gereserveerd en kom je toch naar de voorstelling? Dan bestaat de kans dat de toegang geweigerd wordt, of, indien je uit de rolstoel kan, wordt er gekeken naar een oplossing.

Zwerfplaatsen
Als een voorstelling uitverkocht is, komt het voor dat er toch nog enkele stoelen (niet naast elkaar) vrij zijn. Vraag ernaar bij de kassa. Deze zwerfplaatsen worden soms met korting verkocht.

Reductie
Bezoekers vanaf 65 jaar en CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dien je deze te tonen.

Parkeren
Theater De Willem beschikt over ruime én gratis parkeergelegenheid. Bij drukbezochte voorstellingen kan het voorkomen dat er in de directe nabijheid van het theater geen plaats is. Houdt daarmee rekening als je naar het theater gaat.

Portemonnee loze pauze
Bij de prijs van het toegangsbewijs is - bij de meeste voorstellingen - ook een consumptie inbegrepen. Als de voorstelling een pauze heeft, staat dat drankje in de pauze klaar. Als de voorstelling geen pauze heeft, staat het drankje na afloop van de voorstelling klaar. Bij familievoorstellingen is geen consumptie inbegrepen.

Nieuwsbrief
Theater De Willem verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief met daarin nieuws, last-minute aanbiedingen en zelfs vrijkaarten. Wie de nieuwsbrief wil ontvangen hoeft zich alleen maar een aan te melden. Dat kan met een vinkje voor het juiste vakje op je gegevenspagina binnen Mijn Theater.


HUISREGELS
Roken
Roken is in het hele gebouw niet toegestaan.

Fotograferen
Het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de voorstellingen, ongeacht de aard van de camera, is strikt verboden. Daarbij is het goed te bedenken dat het gebruik van een mobiele telefoon om te filmen of te fotograferen ook super storend is voor de mensen om je heen en voor de optredende artiest of gezelschap. 

Te laat komen
Laatkomers storen artiesten en publiek. Wie na aanvang van de voorstelling binnenkomt, wordt de toegang geweigerd. Kaarten worden niet teruggenomen.

Mobiele telefoons
Een telefoon kan, ook als je hem niet gebruikt, storen op de geluidsapparatuur. Zet daarom altijd je mobiel uit voor aanvang van de voorstelling. Wie tijdens de voorstelling toch bereikbaar wil blijven, kan zich laten oproepen via een signaal op ons pauzebord. Dit kan voor de voorstelling worden geregeld bij de kassa. En als je horloge op gezette tijden piept, laat je dit natuurlijk thuis!

Meebrengen van eten en drinken
Het is niet toegestaan zelf meegebrachte etenswaren te gebruiken in de zaal of foyer. Ook is het niet toegestaan in de zaal te eten of te drinken. Dit geldt ook, juist en heel erg voor familievoorstellingen!
 
Leeftijdsgrens
De meeste familievoorstellingen hanteren een leeftijdsgrens. Die is er niet voor niets; sommige voorstellingen zijn een beetje eng, of geven met licht en geluid veel prikkels waar nog niet elk kind aan toe is. Soms is het taalgebruik ook toegespitst op een bepaalde leeftijdsgroep. Het is verstandig daar rekening mee te houden, maar niet elk kind is het zelfde, natuurlijk. In sommige gevallen behoudt Theater de Willem zich het recht voor geen toegang te verlenen tot de zaal aan kinderen die niet voldoen aan de leeftijdsgrens.

Baby's
Er komen steeds meer voorstellingen voor steeds kleinere kinderen, soms al vanaf 1 jaar. In alle gevallen geldt: voor álle bezoekers moet een kaartje gekocht worden. Dus ook baby's moeten, zelfs als je die de hele voorstelling op schoot gaat houden, een entreebewijs hebben.

Geluid
De technici van de bezoekende gezelschappen bepalen het geluidsniveau van een voorstelling, onze eigen medewerkers hebben hier geen invloed op. Heb je last van het geluidsniveau van een voorstelling, dan horen wij dit graag. Wij geven deze opmerkingen dan door aan de technici van het betreffende gezelschap. Overigens is het ook mogelijk om bij de kassa oordopjes te kopen voor € 2,00 per set.

Kortingsacties
Tijdens het seizoen is het mogelijk dat Theater de Willem voor bepaalde voorstellingen een actie onderneemt. Meestal betekent dit dat er korting wordt gegeven. Reeds gekochte kaarten kunnen helaas niet worden ingeruild.

Zaalopstelling
Soms is de aard van een voorstelling of het aantal verkochte plaatsen van invloed op de zaalopstelling. Het is mogelijk dat de plaatsen die op je kaarten vermeld staan, dan niet gebruikt kunnen worden. Uiteraard krijg je in dit geval andere plaatsen toegewezen. Reclamering is niet mogelijk.

Algemene Voorwaarden
Theater de Willem verklaart de algemene voorwaarden van de Vereniging voor Schouwburg en Concertdirecties in Nederland van toepassing welke zijn gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam onder nummer 309/98. In deze algemene voorwaarden staat o.m. vermeld in hoeverre de aansprakelijkheid van toepassing is binnen ons gebouw. (Artikel 9: de exploitant is niet aansprakelijk voor kosten, schaden en/of interessen, die ontstaan aan bezoekers en/of goederen, als direct of indirect gevolg van handelen c.q. nalaten. Genoemde prijzen zijn inclusief de wettelijke B.T.W., zetfouten voorbehouden. De complete voorwaarden zijn hier te lezen.

Websites
Onze website is gemaakt door Bureau W&P en Netsupport. Wij maken voor de kaartverkoop gebruik van LVP Reserveringssystemen B.V.

Programma

 • do 23 mei
  Moordmysterie - Circus Circus
  Moordmysterie
  Circus Circus
  19:30 uur Foyer
  Quiz
 • vr 24 mei
  Fabian Franciscus - Loskomen
  Fabian Franciscus
  Loskomen
  20:15 uur Theaterzaal
  Cabaret en Kleinkunst
  bestel kaarten
 • za 25 mei
  Beperkt Houdbaar - Andries Tunru en Stefan Hendrikx
  Beperkt Houdbaar
  Andries Tunru en Stefan Hendrikx
  20:15 uur Theaterzaal
  Cabaret en Kleinkunst
  bestel kaarten

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws