Kaarten bestellen

Let op: je kunt via de website geen rolstoelplaatsen reserveren! Daarvoor kun je een e-mail sturen naar reserveren@theaterdewillem.nl.

Hoe kom je aan kaarten?

Aan de kassa: Voor de vrije verkoop van kaarten voor alle voorstellingen (voor zover nog beschikbaar)  kun je terecht bij de Ticketshop van het theater in de ingang van Sportcentrum Papendrecht, naast het Apollohotel aan de Burgemeester Keijzerweg 110. Je kunt daar ook pinnen.
Openingstijden: op werkdagen van 7.00 tot 14.00 uur en daarnaast op maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur, en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur.
De kassa van het theater gaat een uur voor aanvang van elke voorstelling open.

Telefonisch reserveren: Voor iedere voorstelling kun je telefonisch reserveren op werkdagen  van 7.00 tot 14.00 uur en daarnaast op maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur, en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur. En één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoonnummer 078-6158226.

Bij telefonisch reserveren wordt altijd om je telefoonnummer en adres gevraagd. Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen twee weken na reservering zijn afgehaald, anders vervalt de reservering.
Valt de voorstelling binnen twee weken na reservering dan kun je de kaarten ook afhalen in het theater vanaf één uur voor de voorstelling, tot uiterlijk één kwartier voor aanvang.
Je kunt je telefonische reservering ook schriftelijk afhandelen: op verzoek krijg je een rekening thuis. Na betaling worden je kaarten toegezonden. Administratiekosten voor kaarten in de vrije verkoop : € 4,00 per rekening.

Via de website: Via het Programma kun je de voorstelling van je keuze bekijken. Op de voorstellingspagina kun je vervolgens kaarten bestellen, waarbij we onderscheid maken tussen prijzen voor bezoekers ouder dan 65 of in het bezit van een Cultureel Jongeren Paspoort en andere klanten. Op een paar uitzonderingen na zijn alle entreeprijzen inclusief € 2,30 voor een consumptie. (Zie hieronder.) Wie vervolgens op “bestellen” klikt ziet een overzicht van de totale kosten. Hier kun je kiezen om nog een andere voorstelling te bekijken of om de bestelling af te ronden.

Wie via de website kaarten bestelt, moet zijn adresgegevens invullen. Dat is nodig voor de verzending van de rekening. Je telefoonnummer is nodig om te kunnen waarschuwen als er vlak voor de voorstelling iets gebeurt waardoor de voorstelling niet doorgaat. Al die gegevens worden gekoppeld aan je e-mailadres en beschermd met een wachtwoord dat je zelf mag verzinnen. Die gegevens zijn dus ook altijd aan te passen.

Als alles is ingevuld, zie je nogmaals een overzicht van alle gegevens. Je kunt daar nog van alles veranderen. Vervolgens krijg je een factuur, via e-mail of via de post, waarop je alles op je gemak kunt controleren.Op de factuur staat ook  een link naar iDeal.

Let op: in de praktijk blijkt, dat facturen die via e-mail verstuurd worden door sommige providers voor spam worden aangezien. Soms komen ze daarmee niet bij je terecht. Als je na een week nog niets van ons hebt vernomen, is het verstandig even aan de bel te trekken!

E-tickets: Je kunt ervoor kiezen om kaartjes te laten opsturen. In dat geval krijg je onze vertrouwde entreebewijzen in huis. Je kunt ook voor e-tickets kiezen. In dat geval krijg je een e-mail waarin de kaartgegevens vermeld staan. Als je die e-mail uitprint, of in je mobiele telefoon meeneemt, geldt dat als entreebewijs. In de voorverkoop (tot en met 1 september) rekenen we € 8,00 per bestelling voor het verwerken en verzenden van onze papieren entreebewijzen. In de periode vanaf 2 september rekenen we daarvoor € 4,00 per bestelling. Voor e-tickets brengen we gedurende het gehele seizoen € 1,00 per bestelling in rekening.

Portemonneeloze pauze: Bij de prijs van het kaartje is een consumptie inbegrepen. We brengen daarvoor € 2,30 in rekening. In de pauze staan op buffetten drankjes voor je klaar. Je kunt gewoon iets uitzoeken en meepakken. (Een vers biertje krijg je uiteraard alleen aan de bar.) Als de voorstelling geen pauze heeft, serveren we de consumptie meteen na afloop van de voorstelling. (Er is dan alleen geen koffie verkrijgbaar.) Het voordeel voor de bezoeker is tweeledig: gemiddeld genomen ben je iets goedkoper uit, maar je hebt ook sneller een drankje te pakken. Overigens is de portemonneeloze pauze niet bij alle voorstellingen van toepassing: bij familievoorstellingen is er meestal geen portemonneeloze pauze.

De administratie  van Theater De Willem is gevestigd in het theater aan de Van der Palmstraat 4, 3351 HA Papendrecht. De Ticketshop is te vinden in de ingang van Sportcentrum Papendrecht, naast het Apollohotel aan de Burgemeester Keijzerweg 110 te Papendrecht.
Telefoonnummer voor kaartverkoop en informatie: 078-6158226.
Telefoon directie, techniek en administratie: 078-641 14 21
e-mail: reserveren@theaterdewillem.nl
Directeur: Erik Groeneweg
Bedrijfsleider: Eric van Schijndel
Toneelmeester: Senol Ünlütürk
Administratrice: Marian Kranendonk
Publiciteitsmedewerkster: Elsemarie Valstar