Service en huisregels

SERVICE

Slechthorenden
Theater De Willem beschikt over een geavanceerd systeem voor slechthorenden. Dit systeem is ons geschonken door de Lionsclub Alblasserwaard  Souburgh, Schoonenberg Hoorcomfort en Martin Struijk. Wil je hiervan gebruik maken kunt u meer informatie vragen bij de kassa. Het gebruik is gratis.

Rolstoelen
Theater De Willem beschikt door de vorm van de zaal over een beperkt aantal plaatsen dat geschikt is voor een rolstoel. In verband met de veiligheid kunnen wij alleen op rij 13 rolstoelplaatsen reserveren. Indien je van deze plaatsen gebruik wenst te maken, moet je dit aangeven op het bestelformulier. Kijk op het zaalplan voor de locatie van de rolstoelplaatsen. Rolstoelplaatsen kunnen niet via de website besteld worden.

Zwerfplaatsen
Als een voorstelling uitverkocht is, komt het voor dat er toch nog enkele stoelen (niet naast elkaar) vrij zijn. Vraag ernaar bij de kassa. Deze zwerfplaatsen worden soms met korting verkocht.

Reductie
Bezoekers vanaf 65 jaar en CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dient u deze te tonen.

Parkeren
Theater De Willem beschikt over ruime én gratis parkeergelegenheid. Bij drukbezochte voorstellingen kan het voorkomen dat er in de directe nabijheid van het theater geen plaats is. Houdt daarmee rekening als je naar het theater gaat.

Portemonneeloze pauze
In coronatijden doen we niet (of zo weinig mogelijk) aan pauze, dus ook niet aan de Portemonneeloze pauze. Wie nog kaarten heeft van vorig seizoen, en dus wel betaald heeft voor een pauzedrankje, krijgt tijdens de betreffende voorstelling consumptiebonnen.

Nieuwsbrief
Theater De Willem verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief met daarin nieuws, last-minute aanbiedingen en zelfs vrijkaarten. Wie de nieuwsbrief wil ontvangen hoeft zich alleen maar een aan te melden. Dat kan met een vinkje voor het juiste vakje op je gegevenspagina binnen Mijn Theater.


HUISREGELS

Tickets ruilen of annuleren
Eenmaal betaalde kaarten kunnen niet worden terug genomen. Wel is het mogelijk om de kaarten – uiterlijk 48 uur voor aanvang van de betreffende voorstelling – in te leveren voor een digitaal tegoed. Dit tegoed wordt gekoppeld aan je klantgegevens en kan op een later tijdstip worden gebruikt voor nieuwe reserveringen. Voor deze service brengen wij € 1,00 per kaartje in rekening.

Roken
Roken is in het hele gebouw niet toegestaan.

Fotograferen
Het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de voorstellingen, ongeacht de aard van de camera, is strikt verboden. Daarbij is het goed te bedenken dat het gebruik van een mobiele telefoon om te filmen of te fotograferen ook super storend is voor de mensen om je heen en voor de optredende artiest of gezelschap. 

Te laat komen
Laatkomers storen artiesten en publiek. Wie na aanvang van de voorstelling binnenkomt, wordt de toegang geweigerd. Kaarten worden niet teruggenomen.

Mobiele telefoons
Een telefoon kan, ook als je hem niet gebruikt, storen op de geluidsapparatuur. Zet daarom altijd je mobiel uit voor aanvang van de voorstelling. Wie tijdens de voorstelling toch bereikbaar wil blijven, kan zich laten oproepen via een signaal op ons pauzebord. Dit kan voor de voorstelling worden geregeld bij de kassa. En als je horloge op gezette tijden piept, laat je dit natuurlijk thuis!

Meebrengen van eten en drinken
Het is niet toegestaan zelf meegebrachte etenswaren te gebruiken in de zaal of foyer. Ook is het niet toegestaan in de zaal te eten of te drinken. Dit geldt ook voor familievoorstellingen!

Leeftijdsgrens
Theater de Willem behoudt zich het recht voor geen toegang te verlenen tot de zaal aan kinderen die niet voldoen aan de leeftijdsgrens.

Baby's
Er komen steeds meer voorstellingen voor steeds kleinere kinderen, soms al vanaf 1 jaar. In alle gevallen geldt: voor álle bezoekers moet een kaartje gekocht worden. Dus ook baby's moeten, zelfs als je die de hele voorstelling op schoot gaat houden, een entreebewijs hebben.

Geluid
De technici van de bezoekende gezelschappen bepalen het geluidsniveau van een voorstelling, onze eigen medewerkers hebben hier geen invloed op. Heb je last van het geluidsniveau van een voorstelling, dan horen wij dit graag. Wij geven deze opmerkingen dan door aan de technici van het betreffende gezelschap. Overigens is het ook mogelijk om bij de kassa oordopjes te kopen voor € 2,00 per set.

Kortingsacties
Tijdens het seizoen is het mogelijk dat Theater de Willem voor bepaalde voorstellingen een actie onderneemt. Meestal betekent dit dat er korting wordt gegeven. Reeds gekochte kaarten kunnen helaas niet worden ingeruild.

Zaalopstelling
Soms is de aard van een voorstelling of het aantal verkochte plaatsen van invloed op de zaalopstelling. Het is mogelijk dat de plaatsen die op je kaarten vermeld staan, dan niet gebruikt kunnen worden. Uiteraard krijg je in dit geval andere plaatsen toegewezen. Reclamering is niet mogelijk.

Algemene Voorwaarden
Theater de Willem verklaart de algemene voorwaarden van de Vereniging voor Schouwburg en Concertdirecties in Nederland van toepassing welke zijn gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam onder nummer 309/98. In deze algemene voorwaarden staat o.m. vermeld in hoeverre de aansprakelijkheid van toepassing is binnen ons gebouw. (Artikel 9: de exploitant is niet aansprakelijk voor kosten, schaden en/of interessen, die ontstaan aan bezoekers en/of goederen, als direct of indirect gevolg van handelen c.q. nalaten. Genoemde prijzen zijn inclusief de wettelijke B.T.W., zetfouten voorbehouden.

Websites
Onze website is gemaakt door Bureau W&P en Net Support. Wij maken voor de kaartverkoop gebruik van Get A Ticket.

Programma

 • wo 8 dec
  Sjaak Bral - Vaarwel 2021
  Sjaak Bral
  Vaarwel 2021
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
 • vr 10 dec
  Harrie Jekkers - Achter de Duinen
  Harrie Jekkers
  Achter de Duinen
  20:15 Grote Zaal
  cabaret
 • za 11 dec
  Spruijt & Opperman - Heimweeen
  Spruijt & Opperman
  Heimweeen
  20:15 Grote Zaal
  cabaret

blijf op de hoogte

Ontvang leuke acties en theaternieuws

U hebt u ingeschreven voor de nieuwsbrief