We gooien de abonnementen overhoop!

De manier waarop mensen theaterkaarten kopen, is de afgelopen jaren nogal veranderd.

Dat vraagt een andere benadering van onze kaartverkoop.

Om het toch zo gemakkelijk mogelijk te houden, hebben we een paar belangrijke aanpassingen gedaan. Je leest ze hier onder.

 

We stappen af van abonnementen.

Dat is op het eerste gezicht een enorme verandering, maar het valt wel mee. Het oude systeem van getrapte korting (5% bij 5 voorstellingen, 6% bij 6 voorstellingen, enz.) wordt vervangen door een vroegboekkorting van € 2,00 per kaartje. Net als bij de abonnementen geldt die korting niet op alle voorstellingen, maar wel op de meeste.

De vroegboekkorting geldt voor iedereen, ongeacht het aantal kaarten dat je koopt, vanaf de start van de verkoop (op maandag 27 mei) tot en met 30 juni.

Het nieuwe programma is verkrijgbaar sinds dinsdag 7 mei. Het is op onze website zichtbaar, in de komende dagen wordt de brochure bezorgd. Dat gebeurt huis aan huis in Papendrecht, bezoekers buiten Papendrecht krijgen de brochure opgestuurd.

Bestellen voor het nieuwe programma kan vanaf 27 mei, 9:00 uur, via de website. Dan geldt: wie het eerste komt, die het eerste maalt. Je kunt ook uitkiezen waar je wilt zitten, zolang de voorraad strekt.
Om online te kunnen bestellen, heb je een account en een inlogcode nodig. Het is handig om vóór 27 mei te controleren of je een account hebt waarop kunt inloggen. Dat scheelt tijdens het bestellen weer tijd.
Wie zich onzeker voelt over online bestellen kan ook van tevoren een bestelling aan ons doorgeven met het bestelformulier uit het programmaboekje of met een e-mail aan reserveren@theaterdewillem.nl. Je kunt ook dit Excel-bestandje gebruiken: Bestelformulier. Ook dit kun je uitprinten, invullen en opsturen, maar je kunt het ook op de computer invullen, opslaan en dan mailen. Het adres om bestelformulieren naar toe te sturen is Theater De Willem, Postbus 192, 3350 AD Papendrecht. (denk je aan een postzegel?)

Wij gaan dan, ook op 27 mei vanaf 9:00 uur, die bestellingen verwerken. Dat levert geen enkele voorrang op, wij moeten ook wachten tot we aan de beurt zijn. (Maar we zijn er best handig in, dus dat scheelt weer iets.)

Nadat je bestelling verwerkt is krijg je een e-mail met een factuur er in. Na betaling ontvang je direct je e-tickets of via de post je papieren kaartjes. E-tickets mag je ook op je telefoon mee nemen, je hoeft ze niet uit te printen.

Op 1 juli vervalt de vroegboekkorting, maar kun je nog steeds online kaarten bestellen. Ook dan rekenen we € 8,00 administratiekosten per bestelling  wanneer je de tickets wilt laten versturen per post. Ongeacht het aantal kaarten.

Op 2 september starten we de losse verkoop, dan kun je ook telefonisch en aan de kassa van de ticketshop kaarten kopen. Vanaf dat moment rekenen we € 4,00 per bestelling voor kaarten die met de post opgestuurd worden. Voor e-tickets rekenen we het hele jaar door € 1,00 per bestelling.