Let op: deze workshop is geannuleerd. Gasten met kaarten zijn per e-mail op de hoogte gebracht.

 

Kinderworkshop Maak je eigen (gezonde)snoep!

Snoepen is natuurlijk niet heel gezond en de meeste kinderen zijn er dol op! Sjef Torrie en mevrouw Snoep hebben een oplossing bedacht: we gaan in deze workshop gezond snoepen! Alle kinderen krijgen een eigen DIY (doe-het-zelf) gezond snoeppakketje waarmee je in de foyer van De Willem van alles kunt maken. Misschien knutsel je een toffe snoepketting of maak je er allerlei geinige figuurtjes van. Bijna zonde om op te eten! Mevrouw Snoep vertelt je ondertussen wat goede voeding is en wat je beter niet zo vaak kunt eten.

In deze workshop worden kinderen bewust gemaakt van wat wij eten en hoe het geproduceerd wordt. De producten van kookkunstenaar Sjef zijn overheerlijk en prachtig van smaak. Het pakketje bevat een vel van mango- of bessenpuree, verse dadeldrop, zoethout, engelse drop, muntdrop, een chocokoekje, stukje kokos, wat dadelpuree, een lolly van abrikozenpuree, een velletje ouwel en wat bieten- of wortelverf. De ingrediënten zijn allemaal vegan.

Thorwald Voss,  mede-oprichter van de Supperclub en culinair kunstenaar heeft nu een nieuw product bedacht in zijn zoektocht om de wereld beter en gezonder te laten eten. Waar is het beter dan te beginnen bij kinderen met bewustwording van wat wij eten en hoe wij dit produceren? En zoals alle producten van Thor zijn ze overheerlijk en prachtig van smaak.

De kinderen krijgen een door hem ontwikkeld DIY (doe-het-zelf) gezond snoeppakketje waar zijzelf snoep mee kunnen maken. De ingrediënten worden samen met een houten mesje verpakt in vetvrij papier en als placemat opgerold aangeleverd. De ingrediënten zijn allemaal vegan, dat is Thor’s specialiteit. Inhoud van het pakketje:

vel van mango- of bessenpuree, verse dadeldrop, zoethout, engelse drop, muntdrop, een chocokoekje, stukje kokos, wat dadelpuree, een lolly van abrikozenpuree, een velletje ouwel,bieten- of wortelverf


Wie is Thorwald Voss?

Thorwald Voss, of simpelweg Thor, in de culinaire volksmond ook wel bekend als ‘Chef Croquette’, is een veelbesproken kookkunstenaar. Thorwald heeft zijn hele leven gereisd. Hij is geboren in Engeland, volgde de tekenacademie en koksschool in Nederland en werkte als (chef)kok in restaurants in New York, Barcelona en Hong Kong. Behalve kok is hij ook kunstenaar en mede-oprichter van de Amsterdamse Supperclub en de Wicked Kitchen.