Vanaf 4 jaar

 

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven.

 

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers! De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.

 

Wie is er hier de Baas?

Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!

Waarom zat je nou daaraan, waarom?

Wie is er hier de baas?

Ja, nou is het stuk, helaas.

 

Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen. “Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.

 

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Kom naar de workshop voorafgaand aan de voorstelling
Wist je dat je
voorafgaand aan deze voorstelling mee kunt doen aan de workshop ‘Gezond snoep maken’? Hoe leuk is dat? Snoepen is natuurlijk niet heel gezond en de meeste kinderen zijn er dol op! Sjef Torrie en mevrouw Snoep hebben een oplossing bedacht: we gaan in deze workshop gezond snoepen! Alle kinderen krijgen een eigen DIY (doe-het-zelf) gezond snoeppakketje waarmee je in de foyer van De Willem van alles kunt maken. Misschien knutsel je een toffe snoepketting of een leuke lolly. Bijna zonde om op te eten!

Kijk hier voor meer informatie en reserveer je kaartje!