De oude culturen van eilandsamenlevingen zijn synoniem voor ‘bezielde muziek’ en die bezieling ervaar je in ultieme vorm bij een optreden van M’ANAM (My spirit).

 

Het achtkoppige mannelijke zangensemble zag in 2017 het licht en is een van de meest intrigerende nieuwe vocale groepen van deze tijd. De zangers komen o.a. uit Ierland en IJsland en brengen een enorm scala aan muzikale ervaringen. Toch zijn ze samen verenigd met één stem en één visie. Een genot voor liefhebbers van vreemde talen, want het gezelschap zingt onder andere in het Iers, Latijn en IJslands. Wie bekend is met het repertoire en de stijl van Anúna, zal enige herkenning ervaren, want dit wereldvermaarde koor is de gemeenschappelijke oorsprong van de getalenteerde vocalisten en hun artistiek leider Michael McGlynn.

 

De zangers van M’ANAM’ leggen met het grootste gemak contact met de toehoorders. Door die ‘klik’ krijg je het gevoel dat je persoonlijk wordt meegenomen op reis in de mysteries en geschiedenis van landen en volken. Oude verhalen, legenden en sagen laten zich het best vertellen in muziek. En dat doen de vocalisten in een zeldzaam mooie meerstemmigheid, met oude songs die soms teruggaan tot de veroveringen door de Vikingen in de negende eeuw, maar ook met nieuw hedendaags eigen repertoire. Die unieke blend van traditionele en moderne zang maakt een optreden van M’ANAM’ tot een onvergetelijke concertervaring, die de luisteraars raakt tot in de ziel.