Volgens The Guardian is saxofonist Scott Hamilton de belichaming van jazz op zijn best.

 

Zijn unieke en meeslepende speelstijl werd wereldwijd opgemerkt en zorgde voor ontmoetingen met legendarische muzikanten als Roy Eldridge. In New York deelde Hamilton zelfs het podium met iconen als Ella Fitzgerald, Benny Goodman en Woody Herman. Verwacht een concert vol klassieke jazztradities van het hoogste niveau, gebracht door een muzikant die al vele jaren aan de internationale top staat. Hamilton wordt begeleid door de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene: Timothy Blanchet op piano, Marius Beets op contrabas en Eric Ineke op drums.

 

Scott Hamiltons spel wordt treffend beschreven door Dave Gelly: "Een Scott Hamilton-solo volgen is als luisteren naar een geweldige gesprekspartner in volle gang. Eerst komt de stem, het onnavolgbare, zelfverzekerde geluid van zijn tenorsaxofoon, dan de informele stijl en tot slot de verbazingwekkende vloeiendheid en eloquente beheersing van de jazztaal."

Scott Yanow, de ultieme jazzexpert, schrijft over Hamiltons impact op de jazzwereld: "
Toen Scott Hamilton in 1977 begon met opnemen, was zijn spel een openbaring voor volgers van de jazzscene. Hier was een jonge wereldklasse muzikant in zijn vroege twintig die, in plaats van fusion, avant-garde jazz of r&b te spelen, ervoor koos om de swingstandaarden te verkennen."