Vier het nieuwe jaar met Het Groot Orkest van Excelsior tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsconcert! Een traditie die niet meer weg te denken is uit het culturele hart van Papendrecht. Ook in 2025 trappen zij het jaar muzikaal af met een nieuwe editie van deze meer dan succesvolle concertreeks.

 

Ook dit jaar komt het orkest, onder leiding van dirigent Ruud Welle, met weer twee hele bijzonder solisten van internationale allure; zangeres Laura Fygi en bastrombonist Jos Jansen.

 

Met een carrière van 32 jaar en 17 albums op haar naam, kan Laura Fygi trots zijn op wat ze heeft bereikt. Ze heeft opgetreden over heel de wereld en gezonden met vele internationale grootheden zoals Michel Legrand en Michael Franks. De klasse van zowel haar stem als haar verschijning blijft onveranderd. Haar hese stem, mooie dictie en geweldige timing worden vergeleken met Peggy Lee en de intimiteit van Julie London.

 

Bastrombonist Jos Jansen behoort al jaren tot de absolute top. l tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide. Bastrombonist Jos Jansen is een veelzijdig fenomeen op bastrombone. Hij voelt zich thuis in elk genre. Van klassiek tot jazz, van teder wiegeliedje tot Egerländer feestgedruis. Op zijn bastrombone speelt hij net zo gemakkelijk zoetgevooisde klanken als een spetterende fanfare. Soms serieus en het volgende moment grappend en grollend.

 

Mis dit bijzondere concert niet en reserveer snel je kaarten!