Hoe werkt de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen?

In verband met het Corona-virus is de start van de verkoop voor het nieuwe seizoen tot nader order uitgesteld. Dat is super jammer, want we hebben hartstikke mooie voorstellingen geprogrammeerd en we staan te popelen om daarover op te scheppen, maar dat gaat nu even niet.

Alle data in de tekst hieronder kloppen dus niet, maar wat de goede data worden, is nog onbekend. Zodra we over meer informatie beschikken, passen we de website daar op aan. Onze werkwijze blijft in principe wel hetzelfde: er komt een brochure, er komt een vroegboekperiode en er komt een nieuw seizoen!

 

We werken met vroegboekkorting.

Vanaf de start van de verkoop tot en met 15 juni geven we een vroegboekkorting van € 2,00 per kaartje. Die korting geldt niet op alle voorstellingen (zoals familievoorstellingen en verhuringen), maar wel op de meeste.

De vroegboekkorting geldt voor iedereen, ongeacht het aantal kaarten dat je koopt.

Het nieuwe programma komt uit op dinsdag 12 mei. Het is iets eerder op onze website zichtbaar, maar vanaf 12 mei wordt de brochure bezorgd. Dat gebeurt huis aan huis in Papendrecht, bezoekers buiten Papendrecht krijgen de brochure opgestuurd.

Bestellen voor het nieuwe programma kan vanaf 21 mei, 9:00 uur, via de website. Dan geldt: wie het eerste komt, die het eerste maalt. Je kunt ook uitkiezen waar je wilt zitten, zolang de voorraad strekt. Let op: Vrienden van De Willem kunnen al vanaf 12 mei bestellen!
Om online te kunnen bestellen, heb je een account en een inlogcode nodig. Het is handig om vóór 21 mei te controleren of je een account hebt waarop kunt inloggen. Dat scheelt tijdens het bestellen weer tijd.
Wie zich onzeker voelt over online bestellen kan ook van tevoren een bestelling aan ons doorgeven met het bestelformulier uit het programmaboekje of met een e-mail aan reserveren@theaterdewillem.nl. Je kunt ook een Excel-bestandje gebruiken dat op 12 mei hier op de website verschijnt. Ook dit kun je uitprinten, invullen en opsturen, maar je kunt het ook op de computer invullen, opslaan en dan mailen. Het adres om bestelformulieren naar toe te sturen is Theater De Willem, Postbus 192, 3350 AD Papendrecht. (denk je aan een postzegel?)

Wij gaan dan, ook op 21 mei vanaf 9:00 uur, die bestellingen verwerken. Dat levert geen enkele voorrang op, wij moeten ook wachten tot we aan de beurt zijn. (Maar we zijn er best handig in, dus dat scheelt weer iets.)

Nadat je bestelling verwerkt is krijg je een e-mail met een factuur er in. Na betaling ontvang je direct je e-tickets of via de post je papieren kaartjes. E-tickets mag je ook op je telefoon mee nemen, je hoeft ze niet uit te printen.

Op 16 juni vervalt de vroegboekkorting, maar kun je nog steeds online kaarten bestellen. Ook dan rekenen we € 8,00 administratiekosten per bestelling  wanneer je de tickets wilt laten versturen per post. Ongeacht het aantal kaarten.

Op 1 september starten we de losse verkoop, dan kun je ook telefonisch en aan de kassa van de ticketshop kaarten kopen. Vanaf dat moment rekenen we € 4,00 per bestelling voor kaarten die met de post opgestuurd worden. Voor e-tickets rekenen we het hele jaar door € 1,00 per bestelling.