Verhuring. Vanaf 6 jaar, zonder pauze.

Als één grote familie trekken de nakomelingen van Noach door de wereld en vestigen zich uiteindelijk op één plek: Babel. De jonge Nimrod groeit uit tot de leider van het volk. Hij doet een belofte: 
Onder mijn leiding krijgen wij deze toren af. Sneller, groter en imposanter dan een van jullie ooit had durven dromen. Nimrod groeit echter uit tot een dictator die steeds meer vervreemd van zijn volk. De Babyloniërs verstaan hem en elkaar niet meer. Ze kiezen uiteindelijk voor een eigen nieuwe toekomst, los van Babel.
 
Na de musical 
Mozes – de geboorte van een leider in theater De Willem is er nu een volgend oerverhaal te zien: De Toren van Babel. Het is een verhaal dat kunstenaars in de geschiedenis heeft geïnspireerd. Het verhaal kent verrassende elementen zoals de uitvinding van de baksteen. Dit komt terug in deze musical.  
 
De tekst van deze musical is geschreven door
Yara van Engelen. Zij heeft het stuk ook geregisseerd. Yara heeft aan de Paul van Vliet academie gestudeerd en is een aantal jaren verbonden geweest als docent aan de Jeugdtheaterschool Papendrecht. De live band staat onder leiding van Gerben Lodder. Christel de Bruin heeft de zang ingestudeerd met de cast. De spelers variëren in leeftijd van 7 tot en met 80 jaar. In de musical is gebruik gemaakt van bestaande nummers van o.a. Fleetwood Mac, Pink Floyd, Taizé, Alan Parsons, Simon and Garfunkel, Trinity en Greenday.